top of page

Dagretraite

Zaterdag 22 juni geef ik samen met Arjan een dagretraite waarin we samen op ontdekking gaan naar wie we in essentie zijn. Naar onze oorspronkelijke, authentieke staat én wat er vanuit daar wil stromen. Tijdens deze mooie dag creëren we een veilige setting waarmee je vanuit verbinding met jezelf en anderen op een innerlijke reis gaat waarin je weer helemaal in contact komt met jouw waarheid. Hierbij maken we gebruik van het hartsmedicijn wat je in een veilige setting, met de juiste intentie en goede begeleiding enorm kan dienen om echt te ontdekken en voelen wie jij bent en wat voor jou klopt. Tijdens jouw reis doen we verschillende verbindende oefeningen, meditaties en visualisaties om je te begeleiden in jouw eigen proces.
 

Hartsmedicijn

Het hartsmedicijn helpt je voorbij de lagen van het ego en veel dieper in contact te komen met jouw authentieke, heldere zelf. Je komt in een staat van liefde terecht, waarin je met alle aandacht verbonden kan zijn met jezelf en de ander, wat maakt dat je werkelijk helder aanwezig kan zijn en inzicht krijgt in de thema's en levensvragen die bij jou spelen. Angst, onzekerheid, aanpassing, rollen, patronen, conditioneringen en andere (afweer)mechanismes verdwijnen naar de achtergrond, waardoor je zuiver contact maakt  met wat er echt in je leeft en wat je ten diepste verlangt. Ook onrust en gedachten vallen weg, waardoor je in staat bent om tot antwoorden te komen, niet vanuit denken, maar vanuit helder weten. Dus voorbij onzekerheden over wat wel en niet kan, wel en niet hoort en wat anderen wel en niet zullen denken, naar wat voor jou vanuit alle eerlijkheid en helderheid klopt.

Colorful galaxy_edited.jpg

"Mij (Susanne) bracht het hartmedicijn bijvoorbeeld de mogelijkheid om voorbij schaamte te stappen en vanuit alle eerlijkheid te zeggen waar mijn verlangen naar uit ging. Ook gaf het mij antwoorden op vragen over oude pijn en overtuigingen. Het gaf mij de mogelijkheid om oud verdriet te voelen en een direct inzicht te krijgen op waar het mee te maken had en waar ik op dit moment behoefte aan had."

“(Arjan) Tijdens mijn reizen met het hartsmedicijn werd ik heel bewust van mijn aangeleerde patronen. Zo zag heel duidelijk mijn pleasing gedrag richting anderen en dat ik altijd beschikbaar moest zijn voor mijn zoon. Ook kon ik tijdens de reizen heel duidelijk mijn grenzen aanvoelen en dan ook zien hoe vaak ik die liet overschrijden in het dagelijks leven. Ik kon echt contact maken met mijn authentieke zelf…dat was enorm bevrijdend. En ik realiseerde: zo kan ik mij ook voelen zonder hartsmedicijn”​

Programma

We starten 's ochtends na een korte kennismakingsronde direct met verschillende oefeningen om te landen en je te verbinden met ons en elkaar.

 

Hoewel deze innerlijke reis deels een individueel proces is, doen we het ook samen. Vanuit verbinding creëren we een basis van openheid en gelijkwaardigheid waarin alles er mag zijn: verdriet, boosheid, vreugde, vrije expressie, liefde en zachtheid. Tijdens deze dag is er ruimte voor ieders proces en door te delen kunnen we leren van elkaar. Het is prachtig te zien dat thema's waarvan wij denken als enige mee te worstelen, eigenlijk universele thema's blijken te zijn. En hoe mooi is het om te zien wat werkelijk speelt, te voelen wat je hierin nodig hebt en weer te herkennen wat werkelijk waar is over jou!

 

Na de verbindende oefeningen is het tijd voor het hartsmedicijn-ritueel. Middels een geleide meditatie verbinden we ons met onze intentie, waarna de deelnemers het  hartsmedicijn zullen innemen. Wij als begeleiders nemen dit niet; zo kunnen we ieders proces met zuiverheid en zorgvuldigheid begeleiden.

 

Het hartsmedicijn werkt circa 5 a 6 uur. In deze tijd heb je voor jezelf vollop ruimte om de thema's te onderzoeken die voor jou spelen en deze met ons te bespreken. Daarnaast doen we ook verschillende oefeningen en visualisaties, waarbij we je begeleiden in de verkenning van je authentieke, natuurlijke staat.

 

We eindigen deze dag met een schrijfopdracht en een lekker soepje met brood en salade. We sluiten af met een deelronde waar ieder zijn of haar ervaringen en inzichten kan delen.

Begeleiding

Deze dag wordt begeleid door Arjan van Basten en Susanne Bouwmeester. Beide zijn wij al lang op het pad van non-dualiteit en zelfbewustzijn bezig. Arjan heeft daarnaast veel ervaring met mannenwerk, tantra en bewustzijnswerk. Susanne is non-duaal therapeut, ademcoach en toegepast psycholoog. Beide hebben we een doorleefde ervaring waarin wij zelf steeds meer zijn gaan leven vanuit onze ware essentie en met liefde en helderheid aanwezig kunnen zijn bij onszelf, bij anderen en bij elkaar. Wij brengen ook onze liefdevolle relatie in die gebaseerd is op authenticiteit en openheid. Wij zien dat onze verbinding waarin wij beide compleet ons ware zelf kunnen zijn een inspiratie is voor anderen.

20240218_134548.jpg

Kennismaking

Van te voren hebben wij met elke deelnemer een kennismakingsgesprek via zoom. Na dit gesprek ontvang je een vragenlijst waarin je je alvast verbindt met de thema's en vragen waar je in de sessie naar wilt kijken.

 

Praktisch

Datum: 22 juni (en bij voldoende interesse plannen we nog een datum!)

Locatie: in de buurt van Enschede. Exacte locatie volgt na aanmelding.

Tijd: 10.00u (inloop vanaf 09.30u) tot ongeveer 19u.

Kosten: €145,-

Vragen: bel of whatsapp naar 06-42276132

Eigen risico: Wij hebben veel ervaring met gebruik van het hartsmedicijn bij onszelf en anderen. Wij weten wat het doet en hoe het werkt. Het gebruik ervan is een belangrijk onderdeel van het kennismakingsgesprek. Tegelijkertijd is gebruik van het hartsmedicijn tijdens de dagretraite geheel op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen risico. Deelname is niet mogelijk bij het gebruik van medicatie en bepaalde aandoeningen. Neem met ons contact op om te overleggen hierover.

bottom of page