top of page
Over mij: Over mij

Over mij

Als nonduaal therapeut, toegepast psycholoog, ademcoach en bovenal ervaringsdeskundige begeleid ik mensen naar een leven vanuit hun ware essentie. Voorbij de beperkende patronen, belemmerende overtuigingen en pijnlijke verhalen naar je essentie van Zijn, van waaruit je op authentieke wijze je leven kunt vormgeven! Waarin je kunt leven vanuit acceptatie, liefde en innerlijke vrede, waarin je jezelf kan zijn en de uitdagingen van het leven aan kan gaan. Ik heb mezelf losgemaakt van een boel belemmerende verhalen over diepe dalen en niet goed genoeg zijn en ik begeleid jou met liefde naar vergeving, loslaten, een nieuwe visie en naar het herontdekken van je ware zelf!

20230303_130603.jpg

Als jong kind voelde ik duidelijk dat veel mensen niet gelukkig door het leven gaan. Veel mensen zijn niet werkelijk zichzelf en zijn niet afgestemd op liefde, maar leven vanuit overlevingsmechanismen, lijden, (onbewuste) angsten, spanning, het gevoel er niet te mogen zijn en niet goed genoeg te zijn, bewijsdrang en projectie. Dat wist ik toen natuurlijk nog niet, maar al als jongs kind voelde ik de spanning van andere mensen aan en vond ik het moeilijk te begrijpen waarom mensen zo door het leven gingen, het verwarde me en ik voelde mij vaak alleen. Ik betrok het op mezelf (net zoals wij allen) en ging geloven dat het aan mij lag: "Ik ben niet welkom, ik mag er niet zijn, ik ben niet goed genoeg, er is iets mis met mij, ik ben geen liefde waard" zijn allemaal gedachtes die ik ooit ben gaan geloven. 

 

In mijn tienerjaren kreeg ik een eetstoornis en ben ik vervolgens depressief geraakt. Ik zag het leven niet meer zitten, was zelfdestructief en haatte mezelf. Toch was er ergens ook altijd dat stukje bewustzijn dat me beschermde tegen het te ver gaan: Het waakvlammetje van de liefde noem ik het; de fluistering of de roep die ons terug leidt naar onze essentie. Meerdere jaren ben ik in therapie geweest, een crisisopname en in klinische 24-uurs behandeling, maar eigenlijk ging het alleen maar steeds slechter met me. Op mijn 18de besloot ik tegen alle adviezen in te stoppen met alle hulpverlening. Ik probeerde het leven weer op te pakken ook al ging het nog steeds niet goed met me, totdat ik op een avond een heel helder moment had waarin ik besefte dat mijn gedachten over dat ik niet goed genoeg was en mijn verlangen naar de dood slechts gedachten waren. Dat ik er niet in mee hoefde te gaan. Dat ik een keuze had! Even had ik contact met onze diepste grond van Zijn, met Gewaarzijn waarin alles verschijnt en ook weer oplost en waarin alles compleet, aanvaard en in vrede is. Dit moment heeft iets in mij geopend en was de zoektocht naar de start van een bewust leven!

 

Op eigen kracht ben ik hersteld, dat was niet altijd makkelijk. Ik had mijn vwo niet afgerond en de oude pijn en littekens uit mijn jeugd maakten me onzeker. Toch is het gelukt mijn leven weer op te pakken, een lieve vriend gekregen, een mbo opleiding gaan doen, zodat ik daarna aan het hbo kon starten met de opleiding Toegepaste Psychologie, een huis opgeknapt en 4 prachtige kids gekregen. De vele Choose Again sessies, een paar prachtige retraites, de bestudering van Een Cursus in Wonderen en de ademcoachopleiding hebben mij vervolgens de set gegeven om echt voor mezelf te kiezen. Ik ben gescheiden en dat besluit heeft gezorgd voor echt een transformatie: alle laatste belemmerende overtuigingen, schaamte, twijfel ben ik aangegaan, heb ik aangekeken en losgelaten. De verdieping in nondualiteit en de prachtige opleiding tot nonduaal therapeut hebben mij steeds verder doen zakken in puur Zijn. Ik geniet van het leven, leef vanuit mijn essentie en kan steeds meer rusten op de grond van Gewaarzijn. Ik ben er van overtuigd dat een leven vanuit (zelf)liefde, zelfacceptatie, openheid, verbinding en innerlijke vrede voor iedereen is weggelegd. Net als bij mij ligt het onaangetast op je te wachten tot je er klaar voor bent. Ik nodig je uit om jezelf helemaal te laten zien, in alle openheid en kwetsbaarheid, en zo samen te helen en liefde weer toe te laten in je leven! 

Ik heb Sociaal Pedagogisch Werk en Toegepaste Psychologie gestudeerd, een NLP Coach Practitioner gedaan, de opleiding tot ademcoach bij Lars Faber (The Breathworkcoach) gevolgd, een opleiding tot Systemisch Coaching en heb de opleiding Non-duale Coaching en Therapie van Art of Life en de facilitatoropleiding van Choose Again gevolgd. Daarnaast heb ik mij door training en/of zelfstudie verdiept in tantra, mindfulness, co-counselling en oplossingsgerichte gespreksvoering. Grote inspirators zijn voor mij onder ander Eckhart Tolle, Adyashanti, A.H. Almaas, Jan Geurtz, Willem Glaudemans en een Cursus in Wonderen. Gegrepen door hun prachtige inzichten ben ik mijzelf steeds verder aan het ont-wikkelen, doormiddel van het lezen van veel inspirerende boeken, maar zeker ook door veel ademwerk en meditatie en door het volgen van verschillende masterclasses, bewustzijnsdagen en cursussen gericht op mijn eigen ontwikkeling. Meer over mijn werkwijze lees je hier

Met veel liefde begeleid ik jou in jouw eigen ont-wikkeling. Voel je van harte welkom om contact met me op te nemen om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Liefdevolle groet, Susanne

bottom of page